Meubels enzo: vintage Chesterfield

Meubels enzo: vintage Chesterfield

9 november 2017
 Categorie├źn: Meubels, Blog


Voor wie graag een tijdloos meubel in huis heeft.

De vintage Chesterfield is synoniem voor elegantie en chique interieurs over de hele wereld. Wat alleen maar voor de elite bestemd was, wordt tegenwoordig ook gebruikt om moderne interieurs, kantoren, hotellobby's, enzovoort, stijlvol aan te kleden. Wat oud was werd nieuw. Het vintage icoon werd herboren en wordt aangeboden in een grote verscheidenheid: klassiek, in leer of fluweel en in kleuren zoals wit, paars, roze, goud, enzovoort. Als de "koning van de zitbanken" blijft de vintage Chesterfield veel stijl en comfort brengen in om het even welk huis of bedrijf.

Je moet niet inleveren op comfort.

De aankoop van een vintage Chesterfield hoeft niet te betekenen dat u moet inleveren op zitcomfort. De huidige modellen zijn zo ontworpen dat ze wat meer steun geven in de onderrug. Er wordt gebruik gemaakt van traag schuim om het zitcomfort te verbeteren. Deze aanpassingen zijn uitgevoerd zonder te raken aan het oorspronkelijke ontwerp van de chesterfield.

Wat maakt de chesterfield zo aantrekkelijk?

Een van de beste posities voor een vintage Chesterfield is het midden van een kamer. De aantrekkelijke ronde rugleuning ziet er ook heel mooi uit langs de achterzijde, dit in tegenstelling tot de meeste andere zitmeubelen. U behoudt perfect het zicht over de hele woonruimte omdat de hoogte van de rugleuning beperkt is en het zicht niet belemmert. Door het plaatsen van een vintage chesterfield in het midden van ruimte maakt u als het ware een ruimte binnen een grotere ruimte. Deze unieke eigenschap trekt de aandacht en is een van de redenen waarom een vintage chesterfield zo populair is in lobby's van hotels en boetieks. Een vintage chesterfield komt het best tot zijn recht in een omgeving waar moderne en klassieke elementen gecombineerd worden. Ook de combinatie met felle omgevingskleuren kunnen aan het meubel een unieke uitstraling geven.

De traditionele trend behouden of kiezen voor een moderner ontwerp. 

Chesterfield banken zijn historisch gestoffeerd met donker leer. Donkerblauw, smaragdgroen, diepblauw of donkerbruin zijn kleuren die het luxe gevoel van het klassieke ontwerp van de chesterfield nog versterken. Het plaatsen van een chesterfield in een moderne omgeving kan ervoor zorgen dat er fellere kleuren gebruikt worden zoals helderrood, wit, oranje, enzovoort. Wat ook in de moderne versies moet behouden blijven, zijn de dikke tuft en de afgeronde arm- en rugleuningen, die aan deze sofa's hun unieke karakter geven. We hebben de laatste jaren mogen ervaren dat een vintage chesterfield er ook geweldig kan uitzien wanneer die bekleed is met een geavanceerde stof. Deze stoffen geven hetzelfde gevoel als geweven katoen, ze hebben een lange duurzaamheid en zijn uitzonderlijk vlek- en Uv-bestendig.

Voor meer informatie spreek met een bedrijf zoals Mister Chesterfield.

Over ons
Tim's meubel en interieur blog

Hey iedereen, ik ben Tim. Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door houten meubels. Mijn grootvader was schrijnwerker en ik kreeg vaak enkele van zijn nieuwste creaties te zien. Hij legde mij dan alles uit over de verschillende soorten hout en de technieken die gebruikt konden worden om die soorten te bewerken. Meubelen zijn duidelijk meer dan wat de meeste mensen ervan denken. De interesse werd in de loop der jaren groter en groeide uit tot een passie voor meubelen waar ik nu graag anderen mee verder help. Alles over meubelen en de kennis die ik heb vergaard, vind je hier op mijn blog over meubels. Veel leesplezier!

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen