Uitstapje naar de meubelwinkel

Uitstapje naar de meubelwinkel

9 november 2017
 Categorieën: Meubels, Blog


De meubelwinkel

Wij hebben twee deugnieten van katten: wanneer je thuis bent zijn ze aardig en lief, maar wanneer de kat van huis is, gaan de katten … aan de bank krabben. Dit maakt dat de leuning van de bank helemaal gesloopt is! Dus besloot ik maar een uitstapje te maken naar de meubelwinkel. Mijn vriend wil al lange tijd een hoeksalon, nu hebben we een aparte twee- en driezit. Ook gezellig, maar wanneer je beiden wilt zetelhangen, zit je elk aan de andere zijde van de kamer. Maar welke meubelwinkel kiezen we nou? Het aanbod is zo groot.

Waar meubels kopen?

Wanneer we jonger waren, hadden we het vaak niet zo breed, dus toen kochten we tweedehands eerder dan een meubelwinkel te bezoeken. Nu kunnen we ons dat net iets meer veroorloven. Toch zitten we met een dilemma: kiezen we voor een online meubelwinkel, of 'the real thing'? Een winkel met een deur en vast tapijt, waar alle meubels netjes staan uitgestald, en waar je even alles kunt proefzitten. Niettegenstaande online meubelwinkels vaak een competitieve prijs aanbieden, zijn we persoonlijk toch voor de service van een real life meubelwinkel gegaan.

Persoonlijk advies en een brede keuze

Wie kan het beter? We hebben ons gewoon laten adviseren door de verkoper. Aangezien hij elke dag geconfronteerd wordt met klanten die op zoek zijn naar een nieuw meubel, is hij de geschikte persoon om ons te adviseren. Onder het genot van een kopje koffie, neemt hij samen met ons, onze voorkeuren door. Houd je meer van een formele zetel of wil je lekker onderuit hangen? Welke kleuren passen bij de stijl van je interieur? Verkies je leder of stof, of ga je toch maar voor lederlook? In de meubelwinkel is het gemakkelijk om de verschillende opties te overlopen, maar ook kan je ze even testen. Wanneer je de kwaliteit van de zetelstof kunt voelen, dan weet je wat je in huis haalt. Dit is niet het geval wanneer je een zetel online besteld, misschien ben je teleurgesteld in de kwaliteit. Per slot van rekening, een hoeksalon is geen kleine aankoop, dus advies is steeds welkom. 

Lekker hangen op de bank

Het hoeksalon werd aan huis geleverd uit de meubelwinkel. De service ging zover dat ze hem tot in onze woonkamer binnen droegen. Alles is zo vlot verlopen. Zowel manlief als ikzelf zijn meer dan tevreden. Deze avond hebben we niets anders gepland dan een avondje in de bank. En de katten? Ik vulde mijn plantenspuit met water, en iedere keer ze in de buurt komen, krijgen ze een koude douche.

Over ons
Tim's meubel en interieur blog

Hey iedereen, ik ben Tim. Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door houten meubels. Mijn grootvader was schrijnwerker en ik kreeg vaak enkele van zijn nieuwste creaties te zien. Hij legde mij dan alles uit over de verschillende soorten hout en de technieken die gebruikt konden worden om die soorten te bewerken. Meubelen zijn duidelijk meer dan wat de meeste mensen ervan denken. De interesse werd in de loop der jaren groter en groeide uit tot een passie voor meubelen waar ik nu graag anderen mee verder help. Alles over meubelen en de kennis die ik heb vergaard, vind je hier op mijn blog over meubels. Veel leesplezier!

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen